Chceš demokratické Česko bez korupce? Klikni a podpoř naše aktivity darem.

Zástupci Rekonstrukce státu navštíví sjezdy parlamentních stran

Zástupci Rekonstrukce státu navštíví sjezdy parlamentních stran

    Sdílet: 24. 02. 2017

    Praha, 24.2.2017 - Cílem je mluvit se zástupci všech stran o návrzích Rekonstrukce státu. Sjezdů se zúčastní odborní členové platformy i zástupci aktivních občanů - Ambasadorů Rekonstrukce státu.

    K zákonům z agendy Rekonstrukce státu se v roce 2013 veřejně zavázalo 163 současných poslanců napříč všemi stranami. Následně se přidala i řada senátorů. Od té doby se proto snažíme průběžně komunikovat se zástupci všech stran, a to nejen na expertní úrovni, ale také prostřednictvím občanů, kteří podporují zákony z agendy Rekonstrukce státu (ambasadoři RS). Ambasadoři si s politiky většinou píší a občas se potkávají v regionu. Vhodnou příležitostí k debatě s politiky jsou také celorepublikové sjezdy stran a hnutí.

    V roce 2015 se proto zástupci Rekonstrukce státu zúčastnili sjezdů KDU-ČSL, STAN, ODS a ANO, přičemž výsledkem byla přínosná diskuse o návrzích Rekonstrukce státu, která následně přispěla k prosazení řady z nich. Letos na účast na stranických sjezdech navážeme a v průběhu jara se pokusíme zúčastnit všech plánovaných celostranických sjezdů. Z parlamentních stran jsou sjezdy zatím potvrzeny u ANO, ČSSD, STAN, ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Pirátů a Zelených.

    Sněmu hnutí ANO, který se koná již zítra, se za nás zúčastní náš právník Lukáš Kraus a ambasador Petr Bouška. Cílem je především bavit se o tom, jak si doposud hnutí ANO vede v prosazování protikorupčních opatření, jaké jsou možnosti prosazení dosud chybějících zákonů i výzvách v oblasti transparentnosti pro další volební období. Pokud nám to bude umožněno, rádi bychom následně navázali účastí na sjezdu ČSSD 10. března v Brně a za 14 dní poté na Sněmu STAN.

    Sdílet: