Chceš demokratické Česko bez korupce? Klikni a podpoř naše aktivity darem.

V Libereckém kraji se k podpoře protikorupčních zákonů přihlásilo už 6 lídrů

V Libereckém kraji se k podpoře protikorupčních zákonů přihlásilo už 6 lídrů

    Sdílet: 24. 09. 2013

    Odmítl Martin Komárek z ANO

    Praha, 24. října 2013 - Liberecký kraj je zatím nejaktivnější z celé republiky, co se týče písemné podpory protikorupčních zákonů, které prosazuje Rekonstrukce státu. Do dnešního dne svůj podpis pod závazek připojili tito lídři: Jan Farský (TOP09), Pavel Ploc (ČSSD), Kamil Jan Svoboda (KDU-ČSL), Jan Korytář (Změna), Miroslav Hudec (SZ) a Petr Vyhnal (Piráti). S ODS, KSČM a SPOZ jednáme. Ve čtvrtek pořádá Česká televize z Libereckého kraje předvolební debatu, protikorupční agenda se proto jako jedno z témat nabízí.

    Lídr Babišova hnutí ANO, Martin Komárek nám odepsal: „Rekonstrukce státu je dobrý podnik, ale Ano má vlastní recept, který se v mnohém shoduje, a já kandiduji za ANO.

    Jiří Boudal, koordinátor kampaně: „Prohlášení Komárka považujeme za typický příklad bla bla. Mnoho politiků má plná ústa pěkných řečí, jak zatočí s korupcí, ale když se nedokáží ani osobním podpisem přihlásit pod nadstranické prohlášení, je zřejmé, že to s tím "bojem" nemyslí tak úplně vážně. Je to o to paradoxnější, že ANO se jako celek k iniciativě připojilo a například lídr na Vysočině, Věra Jourová, závazek podepsala.

    Pavel Felgr, krajský ambasador: „Tak vysoká podpora prakticky ze všech stran nás velice těší. Liberecký kraj je, co se týče transparentnosti a otevřenosti vůči občanům, zatím nejdále v republice. Jako první ze všech krajů začal zveřejňovat všechny smlouvy na internetu. Pokud tedy kandidáti v Libereckém kraji přenesou tento dobrý příklad i do parlamentu, mohlo by to vytvořit dobré předpoklady pro okamžité povolební nastartování legislativního procesu. Kandidáti ve všech krajích si musí být vědomi toho, že naplňování jejich slibů budeme po volbách kontrolova t a o případném porušení slibu budeme veřejnost informovat.

    Kontakty:
    Jiří Boudal, koordinátor Rekonstrukce státu, Ekologický právní servis: 777 804 658
    Pavel Felgr, liberecký ambasador: 777 585 483

    Odkazy:
    Fotogalerie politiků z LBK, kteří se svým podpisem připojili ke kampani Bla bla nevolím: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.518972904837836.1073741830.517763288292131&type=3


    O Rekonstrukci státu:

    Protikorupční projekt Rekonstrukce státu byl zahájen letos v květnu s cílem prosadit 9 klíčových zákonů, které by razantním způsobem zmenšily prostor pro korupci a zabránily tak pokračujícímu systémovému rozkrádání státu (state capture).

    V minulých volbách do PSP ČR bylo téma korupce využito v propagaci většiny stran, ale v zákonech došlo ve skutečnosti jen k malým změnám. Systémová politická korupce a jevy s tím spojené ovlivňují celkové politické klima našeho státu. Podle střízlivých odhadů NERVu stojí ČR ročně minimálně 64 miliard korun. Bez chybějících zákonů je nepravděpodobné, že výměny politických špiček nebo odvážní žalobci situaci dlouhodobě změní.

    Sdílet: