Chceš demokratické Česko bez korupce? Klikni a podpoř naše aktivity darem.

Zahájení projektu

Zahájení projektu

    Sdílet: 13. 03. 2013

    Rekonstukci státu odstartovala12. března 2013 tisková konference a zahajovací akce ve Slovanském domě. Na zahájení jsme představili projekt a jeho cíl, kterým je do konce tohoto volebního období prosadit 9 klíčových zákonů, které pomohou zlepšit fungování státních institucí a politických stran tak, aby se nám všem v tomto státě dýchalo lépe.

    Rekonstrukce je společný projekt dvacítky protikorupčních organizací, poslanců a senátorů zprava i zleva, řady renomovaných expertů, byznysmenů, podnikatelských svazů a regionálních podporovatelů. Projekt Rekonstrukce státu se pečlivě připravoval rok. Přes 40 odborníků na protikorupční legislativu vybralo 9 hlavních oblastí zlepšení. Pro každou oblast existuje odborná skupina, která se tématu komplexně věnuje a společně s některými poslanci nyní připravuje návrhy zákonů.

    Některé hosty možná stejně jako Jindřicha Šídla překvapila účast některých politiků, ale jde o naše demokraticky zvolené zástupce a při prosazování návrhů se počítá každý hlas. Proto věříme, že stejně jako on zavřete oči a třeba nám i pomůžete v získávání dalších hlasů pro protikorupční zákony.
    Projekt se podařilo úspěšně mediálně nastartovat, o víkendu jste např. mohli vidět garanta Pavla France v Otázkách Václava Moravce.

    Sdílet: